Saturday, January 12, 2013

Avent Bottle , MAM Bottle, Tommee Tippee Bottle

Yad masih bebotol.abangnye juga ok.Nabil almost hits 5 and still suka susu dlm botol. Ada org tanya nape x bagi susu dalam cawan. Yes, dalam cawan pun dia minum, susu berperisa, susu segar, susu formula dia pun ada jgk mnum dlm cawan. Tapi ntaahla, selagi dia x rela sendiri lepaskan botol susu, aku xde masalah.bangun pagi n malam nak tido gosok gigi. tak dinafikan,gigi atas dia mereput juga. tp takdela derita sgt sbb reput yg natural utk budak minum susu botol aku rasa.. yad aku tukar dr avent PES tu ke tommee tippe..haaa yg ni cma problem..gg atas dia cam lain sikit.gigi dia sgt bersih,kata xtreme bersih kang exaggerate lak.tp memang putih bersihlaa. cantik tersusun,jarang miss langsung gosok gg sejak ada gg.nabil dulu aku tuang2 gak brush gg dia.kunun sebab kecik..so my fault la kalo gg dia now reput bahagian atas tu.caries!yad nye gg depan ni agak 'tinggi' maybe struktur rahang/ gusi or whatsoever.mak aku marah betul kalau aku komen psl gg cucu dia. Yad bila x senyum nampak ok, bila senyum, 'cam lain sikit'..hehehe.so dah consult doktor, selain mengurangkan kos beli botol PES avent tu (haha), doktor kata maybe guna softer smaller teats..yes, tommee tippee teats definitely smaller n softer compared to avent's.nyesal lak awal2 aritu x guna MAM teats..sebab leper just like breast nipple dan tak sekeras avent teats.. tapi adakah benar penggunaan sesetengah teats menyebabkan gg 'tinggi'..kena kaji lagi ni.. ps:ade gak aku nengok2 gg anakmurid aku,ade gak jumpa yg pesen cenggini,putih bersih tp cam tinggi sikit gg depan atas tu. bukan jongang, tp x serata gg bawah..ke memang ade org pesen pesen gg cenggini eh? takpe la dik, kalau gg x cantik,mama carik duit kasik u pakai pendakapa / braces ya dik..asalkan gg cantik sihat sudah...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails